Nieuwe LineRate biedt een applicatieproxy met kleine footprint

F5 Networks introduceert een lichtgewicht variant van de bestaande oplossingen voor het leveren van applicatieservices, zoals standaard load balancing tot geavanceerde beveiligings- en optimalisatiediensten. De F5 LineRate Point Load Balancer is een applicatieproxy waarmee gebruikers op een goedkope, simpele, virtuele manier load balancing op laag 7 kunnen uitvoeren.

De nieuwe lichtgewicht software vormt een uitbreiding van F5’s Synthesis framework waarin applicaties alle benodigde services kunnen krijgen, in zowel fysieke, virtuele als cloud-infrastructuren. LineRate is gemakkelijk te implementeren en zeer schaalbaar voor cloud service providers en Software Defined Data Centers. Hierdoor is het een geschikte oplossing voor bedrijven met grote aantallen applicaties die op zoek zijn naar structurele load balancing en applicatieproxy-mogelijkheden.

Veel mogelijkheden met kleine footprint
De lichtgewicht architectuur van LineRate Point Load Balancer verkleint de impact op rekenkracht, geheugen en opslagruimte in cloud, hybride en datacenteromgevingen. Deze eenvoudige variant van load balancing en gerelateerde services is gemakkelijk te combineren met DevOps-aangestuurde workflows.

Dankzij F5’s volumegebaseerde licenties kunnen gebruikers gemakkelijk opschalen van de lichtgewicht beschikbaarheidsdiensten van LineRate naar meer geavanceerde services in F5’s BIG-IP assortiment. Bovendien zijn deze implementaties aanzienlijk goedkoper dan traditionele of hardwarematige toepassingen. Aangezien dit ‘Volume Licensing Subscription’ wordt ondersteund door F5’s BIG-IQ managementoplossing, kunnen bedrijven ook eenvoudig services aansturen over meerdere applicaties. Door te configureren en te automatiseren hoe resources en services verdeeld moeten worden, kunnen applicatiebeheerders gemakkelijker het groeiende portfolio applicaties onder controle houden middels DevOps-benaderingen.