BIG-IP-platform uitgebreid met cloud-security en DNS-management

Amsterdam, 25 juni 2012 – F5 Networks, specialist in application delivery networking, introduceert een cloud-gebaseerde service die IT-infrastructuren beschermt tegen aanvallen van verdachte IP-adressen. De IP Intelligence-services combineren informatie uit verschillende internetbronnen om IP-verzoeken te analyseren en bedreigingen te identificeren. Daarnaast introduceert F5 DNS-services die slim omgaan met DNS-queries en applicatieverzoeken om zo infrastructuren te consolideren en end-to-end bescherming te bieden voor DNS-systemen.

IP Intelligence
De IP Intelligence-services verzamelen uit verschillende beveiligingsoplossingen gegevens over de meest recente bedreigingen, koppelt deze aan IP-adressen en voegt deze informatie toe aan het F5 BIG IP-platform dat zorgt voor optimale levering en prestaties van applicaties. Door de combinatie van F5-services en diensten van externe partijen zijn gebruikers in staat om de volledige netwerkbeveiliging op een nieuwe, eenvoudige manier te verbeteren.

Door deze services te integreren in een application delivery controller, in plaats van gefragmenteerde beveiligingsoplossingen, kunnen bedrijven security-kosten verlagen en uitgebreidere, dynamische bescherming krijgen tegen malware, virussen, DDoS-aanvallen, SQL-injecties of cross-site scripting.

DNS-services
IT-afdelingen hebben de laatste jaren geprobeerd DNS-prestaties en -schaalbaarheid te verbeteren door het toevoegen van DNS-servers, het uitbesteden van DNS-functies of een veelzijdigheid aan producten te implementeren die allemaal kleine deelgebieden verbeteren. Deze aanpak blijkt duur en inefficiënt.

Het F5 BIG IP-platform is nu in staat DNS- en applicatieverzoeken te beheren gebaseerd op policies, toegangsverzoeken en netwerkcondities. Dankzij de F5 DNS-services is de reactiesnelheid van het netwerk met wel 80 procent te verhogen, zijn systemen gemakkelijk tot 10 keer op te schalen en wordt DNS-beveiliging geboden voor fysieke, virtuele en cloud-omgevingen.

“Bedrijven willen beveiligingsoplossingen die informatie uit allerlei bronnen kunnen halen om maximale bescherming te krijgen”, zegt Rene Oskam, director sales bij F5 Networks Benelux. “Daarnaast moet het een flexibele toepassing zijn die kan meegroeien met het netwerk en in kan spelen op nieuwe ontwikkelingen en soorten bedreigingen. Met de nieuwe IP Intelligence Service kunnen klanten uiteenlopende detectietools gebruiken, kwaadaardige IP-adressen blokkeren en de performance naar wens instellen dankzij F5’s BIG-IP Application Security Manager en iRules technologiëen.”

Oskam: “De groeiende complexiteit van applicaties en DNS-infrastructuren maakt het beheer en de beveiliging ervan steeds lastiger. De DNS-services bieden nu een goede oplossing voor het optimaal presteren van DNS-systemen.”