Combinatie van VMware NSX netwerkvirtualisatie en F5 BIG-IQ orchestration automatiseert levering van laag 2-7 services

F5 Networks en VMware bieden wederzijdse ondersteuning voor F5’s BIG-IQ managementplatform en VMware’s NSX virtualisatieplatform. De combinatie van de twee platformen zorgt voor een koppeling tussen de netwerkservice-automation van VMware en het management van application delivery services van F5. Hierdoor zijn netwerk- en applicatieservices voor lagen 2-7 in software defined datacenters sneller toe te passen. De samenvoeging is een nieuwe stap in de samenwerking tussen de twee bedrijven om hun gezamenlijke datacenter-klanten beter te bedienen.

Het uitrollen van services voor nieuwe applicaties – of veranderde parameters, hoe klein ook – is een langdurig, handmatig proces. De combinatie van de F5- en VMware-technologie stelt gebruikers in staat gebruik te maken van BIG-IP services via NSX Manager als onderdeel van het normale deployment-proces van een virtuele machine. Hierdoor wordt de benodigde tijd verkleind van dagen naar minuten.

“Veel organisaties hebben VMware en F5 in hun infrastructuur. Het is ons doel om het voor gebruikers makkelijker te maken om additionele voordelen te behalen door onze technologieën te combineren. De software defined application services sluiten perfect aan op VMware gebaseerde datacenters. Er zijn nog meer mogelijkheden tot samenwerking om functionaliteit toe te voegen zonder het geheel complexer te maken en de effectiviteit van datacenters en cloudtoepassing te vergroten”, aldus Manny Rivelo, EVP Strategic Solutions bij F5.