Nieuwe producten helpen providers bij het optimaliseren, beveiligen en rendabel maken van hun netwerken

F5 Networks introduceert tijdens Mobile World Congress in Barcelona een aantal producten die service providers helpen hun netwerken klaar te maken voor 5G en IoT. Dankzij de toepassingen zijn ze in staat hun netwerken te optimaliseren, te beveiligen en rendabeler te maken.

In samenwerking met verschillende providers laat F5 tijdens MWC zien hoe de nieuwe oplossingen service providers helpen om te gaan met trends als 5G, IoT, NFV en multi-cloud scenarios en zo de total cost of ownership (TCO) te verlagen. Door hun netwerken hier gereed voor te maken, kunnen ze nieuwe diensten aanbieden aan gebruikers en een betere gebruikerservaring te realiseren.

Onder de belangrijkste updates is een high-performance NFV 40G Virtual Edition, zodat providers hun netwerken kunnen schalen met een meer flexibele, agile architectuur. Om hun netwerken te optimaliseren en te beveiligen met het oog op het IoT-verkeer, introduceert F5 als eerste ondersteuning voor specifieke IoT-protocollen als Message Queuing Telemetry Transport (MQTT). De MQTT Message Delivery is in staat om IoT-verkeer intelligent te sturen en specifieke policies toe te passen.

Een van de SGi-LAN verbeteringen is de F5 BIG-IP Policy Enforcement Manager (PEM) waarmee meer flexibiliteit in het licentieprogramma wordt doorgevoerd. SGi-LAN TCP Optimization zorgt er verder voor dat service providers flexibeler met hun netwerk om kunnen gaan en beveiliging, beheer en beschikbaarheid beter kunnen consolideren. Verbeteringen aan F5’s Carrier Class Firewall zijn onder andere de toevoeging van subscriber/policy awareness voor F5 BIG-IP Advanced Firewall Manager (AFM), betere DDoS-bescherming en integratie van beveiliging en logging met het SevOne monitoring platform.