Silverline Shape Defense verbetert online gebruikerservaring en security door automatische aanvallen af te slaan 

F5 introduceert Silverline Shape Defense, een beveiligingsoplossing die websites beschermt tegen malafide internetverkeer. De nieuwe service beveiligt bedrijven tegen bots, credential stuffing, scraping en andere geautomatiseerde aanvallen die leiden tot fraude en misbruik. Het is het eerste product dat op de markt wordt gebracht nadat Shape eerder dit jaar door F5 werd overgenomen. 

Silverline Shape Defense gebruikt kunstmatige intelligentie om realtime te bepalen of een applicatie-request van een persoon of van een bot afkomstig is en kan onderscheid maken tussen kwaadwillende en geautoriseerde individuen. Hierdoor wordt onbetrouwbaar verkeer tegengehouden zonder dat gebruikers extra login-handelingen moeten uitvoeren. Bedrijven worden hierdoor beschermd tegen fraude, hebben lagere operationele kosten en kunnen een betere gebruikerservaring bieden.

Silverline Shape Defense gebruikt het Shape-netwerk dat meer dan een miljard aanvallen per dag tegenhoudt.  De nieuwe toepassing kan in minder dan een half uur worden uitgerold, zonder dat daar gevorderde kennis van applicatiebeveiliging voor nodig is. Het werkt met een makkelijk te gebruiken beheerinterface om het netwerkverkeer inzichtelijk te maken, en te laten zien hoe dat verkeer wordt beveiligd. Doordat het volledig cloud-gebaseerd en beheerd is, komt er geen hardware bij kijken en geen installaties en is het altijd up-to-date. 

Met deze introductie profiteren F5-klanten van een geïntegreerde, volledig beheerde bescherming van hun applicaties middels oplossingen als Silverline DDoS Protection, Silverline Web Application Firewall en Silverline Threat Intelligence. De oplossingen samen stellen bedrijven in staat hun applicaties te beveiligen zonder dat er een heel security-team nodig is om het aan te sturen. Op die manier zorgt Silverline niet alleen voor de juiste bescherming, maar biedt het ook een oplossing voor het veel geziene kennistekort bij IT-medewerkers op cybersecurity-gebied.