F5 Networks opent een Security Operations Center (SOC) in Warschau om de EMEA-regio te voorzien van realtime monitoring op wereldwijde, meerlaagse internetbedreigingen. Het is het eerste centrum in Europa, en de tweede in de wereld; het andere SOC staat in Seattle.

Het SOC maakt deel uit van het nieuwe Technical Center en biedt gebruikers van F5’s cloudgebaseerde applicatie services 24/7 ondersteuning in geval van internetdreigingen. Het SOC wordt bemand door een team security-experts en analisten die elke nieuwe dreiging onderzoeken. Ze zijn verantwoordelijk voor het verzamelen van informatie over de nieuwste malware, zero-day en phishing-aanvallen en services aan te bieden om tegenmaatregelen in stelling te brengen. De eerste service die geleverd wordt, is F5’s WebSafe, een anti-fraude dienst, gevolgd door DDoS-bescherming voor grotere aanvallen.

Technical Center
Het Technical Center heeft een services en product development-afdeling. In combinatie met andere technical centers profiteren gebruikers van betere tijdzone-dekking, snellere klantenservice en disaster recovery.

De product development-afdeling ondersteunt de bestaande EMEA-teams en vergroot de capaciteit voor ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Medewerkers worden ingezet voor de ontwikkeling van producten en de werking ervan in verschillende infrastructuren te testen.

Julian Eames, Executive Vice President of Business Operations bij F5: “We verwachten dat het SOC en support center in Warschau een significante impact heeft in EMEA en daar buiten. De wereld draait op applicaties, en de vraag naar krachtige, flexibele en innovatieve toepassing stijgt, maar ze moeten wel voldoen aan de eisen op het gebied van security, mobiliteit en beschikbaarheid.”