ARCHOS introduceert op CES 2019 een zakelijke aanvulling op de ARCHOS Hello en Mate assistenten. Met de Gate Pro zijn bedrijven in staat om data te verzamelen en te bewaren op hun eigen servers voor een betere workflow. De Gate Pro is een control panel met een PicoWAN gateway, BT, BLE en Wifi. De stemherkenning en spraakaansturing is ontwikkeld in samenwerking met Nuance, specialist in stemgestuurde kunstmatige intelligentie.
Uit onderzoek van Cisco blijkt dat in 2022 meer dan de helft van de IP-netwerkverbindingen wordt gelegd tussen IoT- of M2M-apparatuur, nog meer dan computers of smartphones. Het illustreert de explosieve groei van het gebruik van IoT-apparaten in zakelijke omgevingen. Het is daarom logisch om long-range/low-consumption netwerken te gebruiken om de traditionele netwerken te ontzien.
Met de Gate Pro stelt ARCHOS bedrijven in staat om een specifiek, high-performance en veilig netwerk op te zetten met stemaansturing en realtime inzicht in data. De geïntegreerde PicoWAN gateway maakt van de Gate Pro een geavanceerd control center van een private LoRa netwerk om data van verbonden objecten te verzamelen en te organiseren, zoals temperatuur, vochtigheid, CO2, gas, PM2.5 r (tot meer dan 10.000) sensoren, in een grote omtrek tot wel 1 kilometer binnen en buiten gebouwen. Het scherm toont realtime de gegevens.
PicoWAN
PicoWAN is een long-range/low consumption netwerk, dat geen last heeft om naast WiFi te draaien en volledig en zeer veilig beheerd kan worden en overweg kan met een ongelimiteerd aantal verbonden objecten.
De integratie van de PicoWAN gateway in de Gate Pro biedt:
– Beter beheer van accugebruik door objecten: de overdrachtssnelheid en signaalsterkte kan realtime worden aangepast om accu’s te sparen.
– Beter signaal in gebouwen: de PicoWAN gateway is direct in de Gate Pro geïntegreerd dus gelokaliseerd in het hart van kantoren, zodat de dekking van IoT-netwerken optimaal is.
– Volledig zekere ontvangst van berichten: elk bericht van een sensor wordt automatisch ontvangen door de gateway. De sensor kan dus een poging wagen en kent de verzendstatus van de berichten. Er is geen radiovertraging in het ontvangen van berichten. Deze goedkeuringen zijn automatisch en onbeperkt.
– Mogelijkheid om gateways toe te voegen om een Star Network te maken: met extra gateways is het mogelijk om een eigen veilig netwerk van verbonden objecten te maken voor lagere kosten dan bestaande netwerken.
– Volledig beheer van het systeem: het hele ecosysteem is volledig ontwikkeld en beheerd door PicoWAN om de beste beveiliging te bieden voor de verzamelde data.
In veel industriële omgevingen moeten medewerkers contact kunnen maken met zakelijke toepassingen zonder dat ze in staat zijn een scherm aan te raken. Gate Pro stemherkenning en Speech to Text functionaliteit zonder externe server biedt kunstmatige intelligentie om bedrijfsapparatuur te upgraden en processen te verbeteren en de productiviteit te vergroten.
De Gate Pro stelt bedrijven in staat om spraakaansturing ontwikkeld door Nuance te gebruiken bij hun bedrijfsapplicaties en verzekert dat data opgeslagen wordt op eigen servers en niet bij derden. Far Field Voice Processing technologie laat Gate Pro spraak herkennen en gesproken opdrachten uitvoeren, zelfs in een rumoerige omgeving.
Dankzij de 5MP camera, twee microfoons, akoestische echovermindering en krachtige speaker zijn met de Gate Pro ook video conference calls op te zetten.
De Gate Pro wordt op CES 2019 voor het eerst getoond. Hij zal worden verkocht door Logic Instrument, de B2B dochter van ARCHOS, vanaf het eerste kwartaal van 2019.