Bakkers klaar? Bakken maar! Wekenlang hebben ‘we’ mee kunnen genieten van de fanatieke thuisbakkers in Heel Holland Bakt. De kijkcijfers rezen de pan uit. Na alle baksels, technische opdrachten en spektakelstukken is de winnaar bekend: Hans. En zoals dat dan gaat met een winnaar; die is van ons allen. We willen allemaal een stukje van de taart, en meeliften op zijn moment. Vanuit reputatiemanagement een heel interessante case.

Bij de eerste keer dat hij verkozen werd tot meesterbakker van de week viel het me al op dat meerdere steden Hans claimden. Zo kwam hij volgens verschillende media uit Ede dan wel uit Houten. Hans is een bakker met meerdere thuishavens, blijkbaar. En nu de jonge student de eindtitel binnenbakte waren de rapen helemaal gaar.

De Gelderlander claimt Hans als Edenaar. Hans uit Ede heeft gewonnen kopte Omroep Gelderland. Dat de beste jongeman daar al tijden niet meer woont moeten we maar met een korreltje bakkerszout nemen.

Nee, RTV Utrecht wist wel beter: Hans uit Houten legt beslag op de titel! En ook het AD onderstreepte dat, want hij werd als heuse popster daar onthaald volgens die krant. En het lijkt er op dat dit al beter klopt, want hij schijnt daar te wonen bij zijn oma.

Maar daarmee doen we provincie Noord-Brabant tekort. Want hij studeert in Den Bosch! Dus jazeker, BN de Stem omarmt Hans met de kop Brabantse Avans-student wint Heel Holland Bakt. Het Brabants dagblad benoemt Hans tot Bossche student. Omroep Brabant heeft nog extra informatie en sluit het artikel af met het feitje dat er vorig jaar iemand uit Kaatsheuvel meedeed (maar niet won…). Check!

Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant, we feliciteren jullie allemaal met de overwinning. En bakt de hoofdstad er dan niks van? Jawel hoor, AT5 komt met een lovend stukje over deelnemer Gwenn, die (tussen de regels door) volgens hen had moeten winnen, want zijn bruidstaart was de mooiste en tja, Hans woont bij zijn oma en dat werkt goed bij de Max-kijkers. Jammer hoor, zo’n sneertje. Kom op, Amsterdam, jullie wonnen eerder op de dag al 😉