Dataiku, het platform voor Everyday AI, benoemt Daniel Brennan als nieuwe Chief Legal Officer. Brennan, die onder andere meer dan tien jaar bij Twitter werkte, treedt toe tot het bedrijf tijdens een fase waarin het bedrijf een sterke groei doormaakt.

Dankzij veel nieuwe klanten en een sterke klantloyaliteit, heeft Dataiku in de afgelopen twaalf maanden een jaar-op-jaar ARR-groei van 60 procent gerealiseerd. Meer dan 150 organisaties binnen de Forbes Global 2000 gebruiken momenteel Dataiku’s platform. Daarnaast bedraagt Dataiku’s klantenbinding binnen de Global 2000 maar liefst meer dan 95 procent.

Voordat hij bij Dataiku aan de slag ging, was Brennan Vice President, Deputy General Counsel van Twitter, waar hij onder andere hielp bij het opbouwen en leiden van de commerciële, internationale en juridische teams van de organisatie. Daarvoor werkte hij bijna 11 jaar bij Dell, waar hij doorgroeide tot Director Legal, voor de Global Services business unit.

“Ik ben al lang gefascineerd door de kracht van software, en nergens is die kracht zo diepgaand als op het gebied van AI en machine learning”, aldus Brennan. “Dataiku’s platform slaat aan als een lopend vuurtje bij wereldwijde ondernemingen. Deze baanbrekende AI-technologie, gecombineerd met een bedrijfscultuur waarin de focus op de werknemer ligt, is zeer aantrekkelijk, en ik kijk ernaar uit om een rol te spelen in de verdere groei van het bedrijf.”

“Daniel heeft gewerkt voor een aantal van de snelst groeiende, meest innovatieve bedrijven ter wereld. Een perfecte match voor Dataiku nu we blijven groeien”, zegt Florian Douetteau, mede-oprichter en CEO van Dataiku. “Met deze benoeming is ons leiderschapsteam in de beste positie ooit om ons sterke momentum te benutten en ervoor te zorgen dat we ondernemingen blijven versterken met Everyday AI.”

Het bedrijf heeft het bestuur in de loop van 2022 aanzienlijk versterkt. Naast Brennan’s benoeming tot Chief Legal Officer, werd Adam Towns in maart aangenomen als CFO (voorheen werkzaam bij SiSense, Mimecast), en trad Bridget Shea in juni toe als Chief Customer Officer (voorheen werkzaam bij Mural, Salesforce).

Dataiku bemachtigde de afgelopen maanden ook een aantal awards. Hoogtepunten zijn onder meer:

  • Genoemd in de Forbes Cloud 100, de definitieve ranglijst van de beste private cloudbedrijven ter wereld
  • Opgenomen in de Forbes AI 50, de top 50 particuliere bedrijven in Noord-Amerika die kunstmatige intelligentie gebruiken om industrieën te transformeren en de toekomst vorm te geven
  • Voor de tweede keer uitgeroepen tot Snowflake Machine Learning/AI Partner van het Jaar
  • Erkend door de Inc. 5000 als een van de snelst groeiende particuliere bedrijven
  • Great Place to Work-certificering: 94% van de Dataikers zegt dat het een geweldige plek is om te werken (vergeleken met 57% van de werknemers in een doorsnee Amerikaans bedrijf).
  • Triveni Gandhi, Dataiku’s Responsible AI Lead, werd geëerd voor “Responsibility and Ethics of AI” bij VentureBeat’s Women in AI Awards