EGG-conferentie op 10 november in Amsterdam

Dataiku, leverancier van een geavanceerd enterprise AI-platform kondigt een wereldwijde serie EGG-conferenties aan voor 2020. EGG – the Human-Centered AI conference – is een event dat zich richt op belangrijke, actuele onderwerpen op het gebied van data science, machine learning en AI. Er komen onder meer praktijkcases met AI aan de orde en er wordt besproken hoe je veranderingen in organisaties kunt doorvoeren met schaalbare AI-systemen die medewerkers helpen (dus niet vervangen) om hun werk beter te doen. De EGG-conferentie voor de Benelux vindt op 10 november plaats in Amsterdam. 

Sinds 2017 heeft EGG meer dan 5.000 leiders op het gebied van data samengebracht, van team managers tot CIO’s, CDO’s en andere data professionals. Het is ‘s werelds eerste conferentie die niet gericht is op wat je met AI kunt doen, maar praktische handvatten biedt voor de stappen die je moet zetten om met AI tot resultaten te komen. De belangstelling voor het concept van ‘human-centered AI’ neemt wereldwijd toe. Daarom breidt Dataiku het event uit naar Montreal, Frankfurt en Sydney, naast de bestaande locaties New York, San Francisco, Parijs, Amsterdam en Londen. 

Met EGG 2020 brengt Dataiku sessies waarin bezoekers horen hoe zij zowel de organisationele als de technische uitdagingen op het pad naar enterprise AI kunnen overwinnen. Hiermee kunnen zij na de conferentie concrete stappen zetten om de toekomst van AI binnen hun organisatie vorm te geven.  

AI-transformatie
Tijdens ieder event delen sprekers die zelf de organisationele en technische veranderingen die AI-transformatie met zich meebrengt hebben doorlopen, hun inzichten en ervaringen. Zo stonden sprekers van onder meer Mercedes-Benz, BBC News, Disney Parks & Resorts, Morgan Stanley en WIRED al op het podium en participeerden AWS, Pivotal, Looker en PwC in EGG-events.  

“Met EGG bouwt Dataiku aan een wereldwijd netwerk van betrokken leiders die de toekomst van enterprise AI vormgeven”, zegt Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “Sinds de start van Dataiku en onze EGG-conferenties is het ons doel geweest om mensen samen te brengen. Het uitbreiden van EGG naar drie nieuwe steden is daar onderdeel van en laat zien hoe we de samenwerking tussen mensen in de data community faciliteren.” 

Steden en data voor EGG 2020
De steden waar EGG in 2020 plaatsvindt zijn:
– New York: 11 juni
– Londen: 23 juni
– Montreal: 24 september
– Sydney: 12 oktober
– San Francisco: 21 oktober
– Parijs: 3 november
– Amsterdam: 10 november
– Frankfurt: 17 november 

Registratie voor EGG Londen en New York is al geopend. Meer details en inspirerende sprekers worden in de komende tijd aangekondigd.