CyberArk beschermt privileged accounts, ofwel de gebruikersgegevens zoals log-in en wachtwoorden. De jaarlijkse World Password Day is in het leven geroepen om meer bewustwording te geven over het gevaar van slecht gekozen wachtwoorden en slechte beveiliging van wachtwoorden. Een onderwerp dat uiteraard dicht tegen de thematiek van CyberArk aan zit, dus bedachten we samen een manier om op dit nieuwsfeitje aan te haken.

Uitdaging
Er is elke dag wel een ‘dag van …’. Lang niet altijd relevant, maar heel vaak krijgt het wel wat media-aandacht. Voor ons is het dus de uitdaging hier op tijd op in te spelen met relevante informatie zo dat het voor de media niet alleen bij nice-to-know blijft. We willen wel meerwaarde bieden en niet zomaar iets roepen uiteraard. De link tussen de themadag en de bedrijfsactiviteiten moet duidelijk zijn, en de boodschap moet aanvullend zijn op de al bekende informatie.

Aanpak
Vaak kunnen we in de vorm van een kort commentaar of een statement al realiseren dat we via een quote mee worden genomen in grotere artikelen over het onderwerp. Ditmaal wilden we iets groters proberen en hebben een redelijk eigenwijze stelling gedeponeerd waarin we de gehele houdbaarheid van het wachtwoord als concept in twijfel trokken.

Resultaat
Samen met CyberArk ontwikkelden we een basistekst die we hebben bijgeschaafd tot verschillende ‘byliners’. Dit leverde een aantal varianten van het verhaal op, terwijl de boodschap hetzelfde bleef: het einde van het wachtwoord is in zicht; technisch geavanceerdere methoden zullen het overnemen; en dat is goed nieuws, want daardoor zijn privileged accounts beter beschermd. Helder verhaal, met nieuwswaarde voor een grote doelgroep (want een nieuwe kijk op iets wat we allemaal dagelijks gebruiken) én een duidelijke link naar core business van CyberArk.

Het leverde coverage op bij onder andere Computable, ManagersOnline, Techzine, Focus on IT, Infosecurity en PC Active. BNR belde naar aanleiding van de coverage ook nog met ons, maar dat item sneuvelde uiteindelijk door onvoorziene omstandigheden; wel staat CyberArk daar, net als bij de andere media nog beter als security-expert op de kaart.