Bescherming tegen interne en externe aanvallen voor ERP-systemen

CyberArk introduceert bescherming van privileged accounts voor SAP. De SAP-gecertificeerde CyberArk Privileged Access Security Solution beschermt deze waardevolle accounts met hogere rechten en voorkomt diefstal van inloggegevens in de SAP ERP-systemen en andere omgevingen.

De CyberArk-oplossing behaalde de SAP-certificering als Integrated with SAP NetWeaver technologieplatform. Het helpt organisaties efficiënter te werken en vitale assets te beschermen tegen aanvallen van binnenuit en buitenaf. Aangezien meer dan 90 procent van de grootste 2000 bedrijven gebruikmaakt van SAP-applicaties, vormt het een aantrekkelijk doelwit voor aanvallers om via inloggegevens bij bedrijfskritische informatie te komen.

De certificering is een uitbreiding op de bestaande integraties tussen CyberArk en SAP. Bovendien is SAP ook een nieuw lid van de C3 Alliance, het wereldwijde netwerk van CyberArk’s technologiepartners.

Voordelen
Dankzij CyberArk Privileged Access Security Solution kunnen gebruikers SAP-credentials beheren en beschermen. Hierdoor wordt de gehele security op een hoger niveau gebracht en is het makkelijker om accounts aan te maken, wachtwoorden te rouleren en meervoudige toegangscontrole door te voeren in de SAP-stack van applicatie tot database, besturingssysteem en server.

Daarnaast is misbruik van inloggegevens sneller te signaleren en tegen te houden door het monitoren van gebruikersactiviteiten van SAP-gebruikers met hogere rechten. Hierin vormt CyberArk een aanvulling op de SAP’s security-maatregelen door het gebruik van privileged accounts te beheren, te beschermen en te controleren. Door risico’s rond deze accounts middels een gestandaardiseerde aanpak te verkleinen, worden de gevaren bedrijfsbreed minder.

Bovendien kunnen bedrijven door de samenwerking makkelijker voldoen aan wet- en regelgeving, zoals SOX, PCI DSS, GDPR, met volledig inzicht in de activiteiten van de SAP privileged accounts.

“De CyberArk Privileged Access Security Solution versterkt het bestaande risicomanagement en de compliancy-initiatieven binnen SAP-omgevingen, en breidt beveiliging van privileged accounts, een essentiële laag in IT-beveiliging, uit naar vitale bedrijfssystemen”, aldus Adam Bosnian, executive vice president, global business development bij CyberArk. “Het is een innovatieve oplossing voor SAP-gebruikers die makkelijk meeschaalt met de organisaties.”