CyberArk beschermt nu ook Linux-systemen door het toepassen en afdwingen van beleidsregels met minimale privileges en just-in-time verhoging. Een update van Endpoint Privilege Manager zorgt voor een nieuwe, uniforme interface voor de bescherming van endpoints onder Windows, Linux- en Mac-platformen.

Linux is breed inzetbaar voor verschillende soorten activiteiten – alles van smartphones tot cloud computing – en stuurt zo’n 90 procent van alle publieke cloud-workloads aan. In een recent onderzoek gaf 83,1 procent van de ontwikkelaars aan dat Linux hun favoriete platform is. In 2021 draaide Linux op alle 500 supercomputers wereldwijd. Veel Linux-beheerders vinden het echter een uitdaging om een “least privilege”-beleid af te dwingen voor DevOps engineers of applicatie-eigenaren die toegang hebben tot Linux servers, en privilege-controles uit te voeren op Linux-machines zonder eindgebruikers in de weg te zitten. Met de nieuwe CyberArk Endpoint Privilege Manager-functionaliteit kunnen beveiligings- en IT-professionals eenvoudig de laagste privileges afdwingen en just-in-time beveiligingscontroles op Linux-eindpunten in elke omgeving doorvoeren.

CyberArk Endpoint Privilege Manager voor Linux is een SaaS-oplossing met een eenvoudige en gemakkelijke configuratie en handhaving van least privilege beleid. Linux-beheerders kunnen snel de juiste beleidsregels voor hun gebruikers opstellen en het handmatige werk verminderen dat gewoonlijk nodig is om dit beleid te handhaven. Endpoint Privilege Manager voor Linux kan geprivilegieerde activiteit monitoren en automatisch detecteren, vervolgens beheerders helpen beslissen of geprivilegieerde toegangsrechten moeten worden goedgekeurd of moeten worden goedgekeurd of geblokkeerd, en het beleid eenvoudig dienovereenkomstig bijwerken. Beveiligingsteams en Linux-beheerders krijgen cruciale zichtbaarheid en controle over wat gebruikers kunnen doen en laten draaien op Linux-systemen.

Overige specificaties
– Standaard sudo commando syntax voor soepele toepassing
– Sudo met wachtwoord prompt of zonder wachtwoord
– Configureerbare beleidsauditrapporten voor compliance en forensisch onderzoek
– Rest API’s voor beleidsautomatisering en externe systeemintegratie
– Agent CLI voor ondersteuning en statusbewaking
– Agents rechtstreeks vanuit de SaaS-console upgraden of de-installeren
– Endpoint Privilege Manager beheerders kunnen nu ook beleid definiëren en uitvoeren via een uniforme beheerconsole-interface voor de bescherming van de bedrijfs-endpoints met Windows-, Linux- en Mac-platformen.