Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux, heeft een samenwerkingsovereenkomst met SentinelOne gesloten. De autonome endpoint-bescherming van SentinelOne wordt als exclusieve beveiligingsoplossing voor werkplekken en servers aangeboden binnen de nieuwe Business Consultancy-afdeling van Centralpoint.

Naast het leveren van hardware is Centralpoint zich meer gaan richten op het leveren van oplossingen en diensten voor unified endpoint management en cloud-toepassingen. Ze boden al enkele beheer- en beveiligingsoplossingen voor smartphones en tablets, maar nog niet voor werkplekken en servers. SentinelOne is nu gekozen als oplossing hiervoor.

Medewerkers van Centralpoint hebben verschillende certificeringen doorlopen, zodat het kennisniveau nog hoger is en klanten beter zijn te helpen. Daarnaast werken de twee partijen samen om nieuwe klanten te adviseren en trekken ze samen op richting de markt door middel van bijvoorbeeld gezamenlijke events.

Kim Verbeek, Business Development Manager Workplace bij Centralpoint: “Voorheen gingen we enkel in gesprek met klanten over endpoint-bescherming als ze daarom vroegen, nu zijn we in staat dit gesprek pro-actief aan te gaan en ook omtrent bewustwording een rol te spelen. We hebben verschillende oplossingen vergeleken en uitvoerig getest. Daaruit kwam SentinelOne uit als beste naar voren. De eerste reacties van onze klanten zijn erg positief.”

Eric van Sommeren, Regional Sales Director Noord Europa bij SentinelOne: “Centralpoint is een heel belangrijke speler in de Benelux-markt en we zijn blij dat ze voor ons hebben gekozen als exclusieve oplossing voor bescherming van vaste werkplekken en servers. Ze zagen al snel in wat er in huidige IT-landschap nodig is voor het beheer en de bescherming van endpoints en hebben na een uitvoerige evaluatie SentinelOne gekozen om hun klanten te kunnen bedienen op het gebied van endpoint security.”