Vorige week waren Ward en Erik op Web Summit, lees en bekijk hier onze impressie. Het overgrote deel van de startups op Web Summit zie je nooit meer terug. Letterlijk, want de meeste komen niet eens uit de conceptfase. Des te leuker is het om te zien dat sommige na een jaar nogmaals te vinden zijn op het event en intussen flinke stappen hebben gezet. Een overzicht van de leukste, beste en veelbelovende start-ups uit Nederland die wij in Lissabon tegenkwamen.

GroupClip kwamen we vorig jaar in Dublin al tegen. Het is een app om met meerdere smartphones gelijktijdig een video te maken. Vanuit meerdere kijkhoeken krijg je dus een opname die in de app is te editen tot lamt en klare video in splitscreens. Heel leuk speelgoed, we hebben er de afgelopen dagen al verschillende opnames mee gemaakt, zoals deze

iphone-groupclip

Roader zit ook in video-opname maar dan heel kort: het is een dashcam-toepassing waarmee je, na een druk op de knop, de vorige 10 seconden en de komende 10 seconden vastlegt. Geen ellenlange opnames doorworstelen dus maar precies en alleen dat stukje wat je nodig hebt.

Roundabout maakt een overzicht van social media activiteit om op je website te tonen, én op een eigen platform te reageren. Je brengt dus de sociale interactie op de bekende kanalen naar je eigen site. Slimme gasten.

TicTag heeft het ook heel slim bekeken. Ze leggen een link tussen digitale identiteiten en een fysieke ‘stempel’. Deze kan worden geactiveerd via het multitouch scherm van je smartphone en zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld in je favoriete koffiebar makkelijk punten spaart zonder loyalty-kaarten te gebruiken: jij hebt je telefoon en de bar heeft een stempel. Breng ze even samen en het is geregistreerd.

tictag1