Aspider kiest F5 Networks voor het beheer van zijn mobiele netwerk-diensten. Het van origine Nederlandse Aspider gaat de Signaling Delivery Controller (SDC) gebruiken, een toepassing van Traffix dat sinds de overname eerder dit jaar onder F5 valt. Met SDC beschikken grote telecom-carriers over een efficiënte oplossing om onder andere kosten voor het gebruik van mobiel internet effectief door te berekenen naar eindgebruikers.

Aspider is een zogeheten Mobile Virtual Network Enabler (MVNE); een operator onafhankelijke leverancier voor mobiele spraak-, data- en content outsourcing. Het bedrijf biedt diensten voor mobiele netwerk-operators op het gebied van facturering, provisioning, operationele ondersteuning, netwerkdiensten en back-end netwerkbenodigdheden. Dankzij de inzet van F5’s Traffix SDC zijn deze diensten gemakkelijker als een geheel aan te bieden.

Netwerk- en protocolonafhankelijk
De F5 Traffix SDC is een Diameter-oplossing die intelligent, context-aware signalering combineert met een Diameter-router, load balancer en gateway. Dit zorgt voor eenvoudig beheer, ruime schaalbaarheid en naadloze connectiviteit om het groeiende, steeds intensievere gebruik van mobiele breedbanddata te ondersteunen.

De gateway biedt een directe, aantrekkelijk geprijsde, any-to-any connectiviteit tussen Diameter-gebaseerde interfaces én systemen die traditionele signaleringsprotocollen gebruiken.

“We hebben voor de F5 Traffix SDC gekozen vanwege de technische routing-kwaliteiten voor connectiviteit tussen verschillende netwerken, protocollen en leveranciers”, aldus David Traynor, CEO van Aspider USA. “We hebben die flexibiliteit nodig om elk gewenst netwerkelement aan het platform te koppelen om benodigde schaalbaarheid en betrouwbaarheid te realiseren.”