Drie maanden gratis toegang voor ARCHOS-gebruikers

ARCHOS heeft een partnership gesloten met Qobuz, de Europese high resolution muziek-streaming dienst. Bestaande en nieuwe gebruikers van een ARCHOS tablet of smartphone met Google Android versies 6, 7 of 8 kunnen nu genieten van de Qobuz Premium on-demand service, waarbij de eerste 3 maanden gratis zijn voor aanmeldingen voor 31 december 2018.

Uit onderzoek van de International Federation for Phonographic industry bleek dat 45 procent van de online mensen gebruik maken van online muziekbibliotheken. Qobuz biedt een catalogus met allerlei muziekgenres, waaronder klassiek, jazz, Pop/Rock, Electro, Soul/Funk/R&B, Rap, Blues/Country/Folk, Soundtracks of Wereldmuziek, Chill-out en Kindermuziek. De muziek is zowel te streamen als te downloaden.

In aanvulling op de 40 miljoen titels in CD-kwaliteit (FLAC 16 bits-44,1 kHz) en de 1 miljoen Hi res tracks (24 bits tot 192 kHz) produceert Qobuz zijn eigen redactionele materiaal waaronder honderdduizenden albumrecensies, discografieën van de artiesten, biografische portretten en exclusieve foto’s, kunst en video’s. Deze onafhankelijke en originele redactionele manier van werken stimuleert de muzikale nieuwsgierigheid van de gebruikers. Qobuz is toegankelijk in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en binnenkort in de Verenigde Staten.

De ARCHOS Junior Tab en de ARCHOS Junior Phone, toestellen speciaal ontwikkeld voor kinderen, zijn de eerste twee nieuwe ARCHOS-producten die de Qobuz toepassing standaard voorgeïnstalleerd krijgen.