ARCHOS levert fans van cryptocurrency de perfecte hardware-portemonnee om hun bitcoins en andere valuta veilig op te slaan, te zorgen voor cold storage van private keys en bescherming tegen hacken. ARCHOS onthult op het MWC 2018 (Hall 6, stand B60) de ARCHOS Safe-T mini, die beschikbaar is vanaf juni 2018 voor 49,99 euro

Samenwerkingsproject
ARCHOS is een actief lid van het cluster Systematic Paris Region, die een specifiek onderdeel (Digital Trust & Security) heeft opgericht om wereldwijde kampioenen in cybersecurity te ontdekken en verder te ontwikkelen. ARCHOS Safe-T mini is ontwikkeld met het oog op dynamiek van deze thema-groep, die op het gebied van cryptocurrency bestaat uit als partners zoals OCamlPro, Secure-IC en Gemalto. De samenwerking in Digital Trust & Security heeft ook gezorgd voor interessante projecten zoals iTrac en MoneyTrack.

 

Productie in Frankrijk
De ARCHOS Safe-T mini is het eerste resultaat van het ARCHOS R&D-team op dit gebied. Het team toonde haar expertise bij het beveiligen van cold storage data en in het ontwerpen en het ontwikkelen van de ARCHOS Safe-T mini. De hardware portemonnee wordt in Frankrijk geproduceerd om optimale procesbeheersing te kunnen garanderen.

Belangrijkste specificaties op het gebied van security:

 • De Safe-T mini genereert en slaat een private keys offline op en voorkomt dat hackers online toegang krijgen tot de persoonlijke sleutel.
 • De Safe-T mini voert alle crypto-bewerkingen offline op het apparaat uit.
 • Op het ingebouwde scherm worden alle transactiegegevens weergegeven, zodat de gebruiker de details van de transactie kan controleren voor het ondertekenen. Het is voor hackers onmogelijk transacties onopgemerkt te wijzigen.
 • Er is software van de fabrikant nodig om een pin-code te kunnen genereren, zodat alleen de eigenaar toegang tot de portemonnee krijgt en het kan gebruiken.

Eenvoudig beheer van verschillende portemonnees
ARCHOS Safe-T mini is eenvoudig op een computer of een mobiel apparaat aan te sluiten met behulp van een micro-USB-kabel. Zodra de vereiste 4 tot 9 cijferige pin-code is ingesteld genereert het apparaat een unieke privé-code en slaat deze veilig op. Elke transactie wordt weergegeven op het ingebouwde scherm en moet fysiek worden goedgekeurd met behulp van de knoppen op de Safe-T mini. Dit maakt het beheren van verzenden en ontvangen van currency uit andere portemonnees op een zeer eenvoudige manier mogelijk. Bij schade, verlies of diefstal van de Safe-T mini kan de eigenaar gebruikmaken van een back-up, dankzij de recovery seed key.

Compatibiliteit en ondersteuning
De ARCHOS Safe-T mini is compatibel met de volgende software: Electrum, Ethereum, GreenAddress/Greenbits, MyCrypto en Mycelium. Het ondersteunt Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Litecoin, Zcash en meer.

De belangrijkste specificaties van ARCHOS Safe-T mini zijn:

 • CPU: 120 MHz ARM processor cortex-M3
 • LCD: OLED 128x64p
 • Size: 58mm x 7,8mm
 • Connectivity: Micro USB HID 2.0
 • OS compatibility: Google Android, Linux, Mac OS X, Microsoft Windows

In 2018 zal ARCHOS zich richten op verticale markten om aan de behoeften van cryptocurrency-eigenaren te voldoen. Er wordt gewerkt aan nieuwe functies, zoals:

 • verhoging van de veiligheid van transacties;
 • eenvoudiger kunnen handelen in cryptocurrencies;
 • simpeler kunnen uitwisselen van valuta.

Partner DomRaider
ARCHOS heeft als eerste partner gekozen voor de DomRaider Group. De twee Franse bedrijven zullen de ARCHOS Safe-T mini promoten binnen de DomRaider community.

DomRaider Group heeft onlangs haar zeer succesvolle ICO-campagne voltooid met de verkoop van 560 miljoen tokens aan deelnemers over de hele wereld. DomRaider Group introduceerde Auctionity, haar blockchain ecosysteem, om veilingen te decentraliseren en op een wereldwijde schaal te beveiligen met behulp van haar DomRaider token (DRT) als betalingsgarantie.

ARCHOS en DomRaider Group gaan een co-branded versie introduceren van de ARCHOS Safe-T mini en bieden € 50 DomRaider tokens aan de eerste 50.000 nieuwe bezitters.