ARCHOS zet 20.000 gateways in de markt tegen een verkoopprijs van € 20,00 incl. btw vanaf 1 maart 2018

Na meer dan twee jaar van onderzoek en ontwikkeling levert ARCHOS de eerste 5.000 PicoWan gateways in Frankrijk in het eerste kwartaal van 2018. Hierna worden er nog eens 15.000 gateways uitgeleverd om de nationale dekking van de stedelijke gebieden te waarborgen. PicoWAN is een ware game changer in de wereld van IoT-netwerken.

De innovatie van ARCHOS behelst een laag vermogen langeafstands netwerkprotocol in Pico-gateways, die passen in WiFi smartplugs. Deze Pico-gateways zijn uitgerust met LoRa-chips en hebben een bereik dat vergelijkbaar is met geavanceerde antennes op de daken van gebouwen. De gateway is eenvoudig te installeren, omdat het apparaat wordt aangesloten op een standaard stopcontact. Het is een redundant netwerk, dat zorgt voor een hogere servicekwaliteit doordat het dieper gebouwen binnendringt.

Geen dure infrastructuur
PicoWAN gateways kunnen ook als WiFi smartplug gebruikt worden en beschikken over stembediening. De PicoWAN netwerkoplossing is uniek aangezien het alle verbindingen van het Internet of Things (IoT) samenbrengt zonder dure infrastructuur. Deze end-to-end oplossing biedt B2B klanten een volledig en compleet netwerk van gateways met daarop aangesloten apparaten en cloudbased data management en processing services. PicoWAN is the simplified IoT.

Ecosysteem
Met de installatie van 20.000 PicoWAN gateways in Frankrijk heeft ARCHOS een onafhankelijk mondiaal LPWAN netwerk gecreëerd, waarmee het bedrijf een ecosysteem van connected devices kan beheren. De gateways zijn voorzien van accu’s die tot 5 jaar actief blijven. Daarnaast kunnen de gateways voorzien in verschillende soorten informatie zoals temperatuur, aanwezigheidsdetectie, vochtigheid, CO2, beweging en meer.

Bedrijven en eindgebruikers
PicoWAN is nog steeds de enige lange-afstands technologie die specifiek voor sterke binnenhuisdekking is ontworpen. Er worden speciale connected objecten en sensoren ontwikkeld voor eindgebruikers en voor bedrijven die hun organisatie willen optimaliseren.

Business model
Dit business model, dat er vanuit gaat dat de uitrol viraal toeneemt, stelt ARCHOS in staat om B2B-netwerken aan te bieden voor € 1 per jaar per connected object. De concurrentie is zeker tien keer zo duur.

Website
Aangezien IoT een groeiende sector is lanceert ARCHOS een specifieke PicoWAN-website voor developers (www.picowan.com). ARCHOS deelt hierop de broncodes om de ontwikkeling van nieuwe connected objects te bevorderen. ARCHOS stelt ook 1.000 pico-gateways en testkits gratis ter beschikking aan alle developers die op MWC aanwezig zijn.