Archos introduceert op Mobile World Congres de 101 Saphir, een robuuste en betrouwbare 2-in-1 tablet met toetsenbord, twee smartphones, de 50 Graphite en 55 Graphite, en drie ‘personal transport’ producten.

Smartphones
De ARCHOS 55 Graphite heeft een extra slanke aluminium unibody (7,8 mm) met een groot 5.5” inch IPS Full Lamination 2.5D HD scherm, Mediatek MT6737 Quad-Core 1.5GHz chipset, 2 GB RAM en 16 GB intern opslaggeheugen. De lichtere versie, ARCHOS 50 Graphite, beschikt over een 5.0” inch IPS HD-scherm + 2.5 D, 1 GB RAM en 16 GB intern geheugen. De smartphones zullen kort voor de zomer beschikbaar zijn vanaf 130 euro

De ARCHOS 55 Graphite heeft twee ruimte voor twee SIM-kaarten en is in minder dan 0,3 seconden met vijf verschillende vingerafdrukken te ontgrendelen. De smartphone heeft een 3000 mAh Li-Ion accu en is supersnel op te laden via de micro USB-C adapter. De smartphones bieden gebruikers naast de nieuwste technologie ook verbeterde functionaliteiten: twee camera’s (13MP + 2MP aan de achterzijde en 5MP aan de voorzijde), vingerafdruksensor, USB-C poort en Google Android Nougat.

Tablet
De ARCHOS 101 Saphir heeft een 10.1” IPS HD-scherm, een 1.3 GHz quad-core processor, 1 GB RAM, 16 GB intern opslaggeheugen, twee camera’s, een ingebouwde GPS, USB Type-C en micro HDMI-poorten – en dat allemaal in een robuuste behuizing die een val van een meter makkelijk weerstaat en spatwaterdicht is. Hij zal net voor de zomer beschikbaar zijn vanaf 149,99 euro

Personal transport

 

  • ARCHOS Urban eScooter
    De ARCHOS Urban eScooter is licht en gemakkelijk op te vouwen. De maximumsnelheid is 20 km/u, de actieradius 25 km en de scooter kan hellingen van 15° beklimmen. Hij is volledig elektrisch en volledig op te laden via elk stopcontact in slechts 180 minuten. Met de bijbehorende app is de direct snelheid en de status van de accu te checken.
  • ARCHOS Bolt
    De ARCHOS Bolt is in een handomdraai op te vouwen en weegt slechts 8 kg. Via het handvat is de snelheid aan te passen. De maximumsnelheid is 10 km/u. Op een LED-scherm ziet de gebruiker het aantal afgelegde kilometers en de status van de accu.
  • ARCHOS X3
    De ARCHOS X3 is een scooter zonder CO2-uitstoot. De elektrische motor (1 kW- gelijk aan een 50 cm3) levert optimaal vermogen en bereikt in circa 3 seconden de maximale snelheid. De X3 heeft een stijlvolle matzwarte afwerking en beschikt over een bagagebox achterop. De gemiddelde actieradius is 60 km in een stedelijke omgeving. De scooter is via het stopcontact in  6 uur op te laden.