ARCHOS Mate voegt beeld bij de stem voor de meest optimale ervaring met Alexa

ARCHOS introduceert Mate, een lijn AI-apparaten op basis van de Amazon’s Alexa die beeld en stemgeluid combineren. In stijlvolle 5 en 7 inch designs integreert ARCHOS technologieën zoals spraakherkenning, beeld en speakers, om de vele mogelijkheden van Alexa’s voice service optimaal tot hun recht te laten komen.

De ARCHOS Mate is door het ARCHOS Design team in Parijs ontwikkeld en vervaardigd uit stijlvolle materialen. Ze zijn voorzien van hoge resolutie schermen, omnidirectioneel HiFi geluidssysteem, quad-core processor, bluetooth, wifi, 5MP camera, twee microfoons en een 1.500 mAh (5-inch versie) of 3.000 mAh (7-inch versie) accu.

De apparaten zijn altijd toegankelijk door ze gewoon op te roepen. Mate helpt bij alledaagse zaken zoals een afsprakenkalender, weersverwachtingen, kookrecepten, boodschappenlijstjes en bestellingen, timers en alarmen, vragen en antwoorden over nieuws en informatie. Hierbij gaat Mate verder door bijvoorbeeld niet alleen de ingrediënten voor een recept te geven, maar ook suggesties te doen voor online tutorials. Verder zijn er videogesprekken te voeren met familie en vrienden, kun je muziek starten, foto’s en video’s bekijken en games spelen. Daarnaast is Mate te gebruiken voor de bediening van verlichting, beveiligingscamera’s, verwarming en airconditioning in huis.

Beschikbaarheid en prijs
De ARCHOS Mate is beschikbaar vanaf oktober 2018 vanaf 99 euro.