ARCHOS brengt sinds januari 2017 een volledig assortiment Urban Mobility producten op de markt en breidt dit vandaag met drie nieuwe e-scooters uit. De ARCHOS CITEE CONNECT is de eerste Google Android scooter en volledig ontworpen en geassembleerd in Frankrijk. Tijdens MWC 2018 (Hall 6-stand B60) worden verder de ARCHOS CITEE en de ARCHOS CITEE POWER scooters gepresenteerd. De ARCHOS CITEE en CITEE POWER zijn beschikbaar vanaf april 2018 vanaf 399,99 euro. De ARCHOS CITEE CONNECT zal in de schappen te vinden zijn in de zomer van 2018 vanaf 499,99 euro.

De eerste volledig connected elektrische scooter
De ARCHOS CITEE CONNECT, ontworpen en geassembleerd in Frankrijk, is de eerste Google Android scooter op de markt. Het high definition multimedia touchscreen biedt een dashboard voor veel functies van een smartphone. Naast een Quad-Core processor, 1GB RAM, 8GB Flash-geheugen en Google Android 8 (“Oreo”) is het 5 inch scherm schok- en weerbestendig. Het scherm geeft niet alleen de snelheid, maar ook de afgelegde afstand en de resterende batterijcapaciteit weer. Dankzij de 3G-verbinding heeft de bestuurder tijdens het reizen toegang tot tal van applicaties en diensten zoals navigatie.

Ongekend gebruiksgemak
De ARCHOS CITEE CONNECT is uitgerust met ergonomische handgrepen en grote anti-punctie wielen (8,5 inch). De aangebrachte kuiltjes in de wielen zorgen voor een betere vering. Met zijn krachtige 250 Watt motor en 36 volt accu biedt de CITEE CONNECT een bereik van meer dan 25 kilometer in stedelijke gebieden. De levensduur van de accu kan worden verlengd met 15 procent dankzij het terugwinnen van energie elke keer als de rem gebruikt wordt. De accu kan ook zeer eenvoudig worden opgeladen via een optioneel docking station.

Om te delen
De ARCHOS CITEE CONNECT is uitgerust met een Reel Lock dat geïntegreerd is in het chassis en gecontroleerd wordt door een voorgeïnstalleerde applicatie op het dashboard. Hierdoor kan de ARCHOS CITEE CONNECT overal in de stad veilig worden geparkeerd. Hij kan ook gemakkelijk op afstand worden gedeeld via een specifieke smartphone-app.

Frans design
ARCHOS heeft ervoor gekozen om de ARCHOS CITEE CONNECT in Frankrijk te assembleren, om een hoog kwaliteitsniveau te garanderen, rekening te houden met Europese verkeersregels en in te kunnen spelen op steden die gedeelde transportmiddelen willen aanbieden.

ARCHOS Citee
De elektrische scooter ARCHOS CITEE is gemaakt van aluminium voor een minimaal gewicht en maximale weerstand. Hij is uitgerust met grote wielen voor meer comfort op alle ondergronden. Met zijn 3 snelheden is hij gemakkelijk te rijden en kan hij een maximale snelheid van 22-25 km/h bereiken. Het biedt een uitstekend niveau van veiligheid met zijn achterrem en reflecterende stroken aan de zijkanten. De acceleratie en vertraging kunnen worden aangepast aan het stuur. De ARCHOS CITEE kan snel, eenvoudig en veilig ingeklapt worden dankzij een speciale hendel en weegt minder dan 12 kg. Het display toont de snelheid en de resterende capaciteit van de accu en de CITEE kan tot 100 kg belast worden.

ARCHOS Citee Power
De elektrische scooter ARCHOS CITEE POWER kan gebruikt worden op alle soorten wegen met zijn grote 8,5 inch wielen. Hij biedt met zijn twee snelheden maximaal comfort en geschiktheid voor alle verkeersomstandigheden. Afhankelijk van het soort terrein bereikt hij een maximale snelheid van 25 km/h en een bereik van 18 tot 22 km. De CITEE POWER is voor optimale veiligheid uitgerust met schijfremmen, anti-slip coating, koplamp, remlicht en een bel. Met zijn hoge kwaliteit aluminium frame is de CITEE POWER gemakkelijk en snel op te vouwen en te vergrendelen om mee te nemen. De LED display toont de snelheid en de resterende accucapaciteit.

Sneak Preview de ARCHOS CITEE en ARCHOS CITEE POWER scooters op de MWC 2018 (Hall 6-stand B60). Deze komen beschikbaar in april 2018 vanaf 399,99 euro. De ARCHOS CITEE CONNECT zal naar verwachting in de schappen liggen in de zomer van 2018 vanaf 499,99 euro.