Het Franse ARCHOS dat inmiddels gezien wordt als een Europese speler in de markt van consumentenelektronica, introduceert vier nieuwe voertuigen in zijn Urban Mobility lijn. Tijdens IFA worden voor het eerst een e-step, hoverboard en e-skateboard getoond, met een prijsrange van 199,99 tot 299,99 euro.

Uit onderzoek blijkt dat Europeanen gemiddeld twee uur per dag reizen, waarbij 58 procent aangeeft ontevreden te zijn over de doorstroming van het verkeer tijdens spitsuren. De meerderheid staat open voor alternatieven, en zelfs 77 procent geeft aan dat hun leven beter zal worden als er innovaties in mobiliteit worden doorgevoerd. ARCHOS wil met de nieuwe elektrische voertuigen mobiliteit makkelijker, leuker en veelzijdiger maken, met oog voor het milieu.

ARCHOS Bolt Junior
De ARCHOS Bolt Junior is een elektrische, lichtgewicht step. Hij is gericht op kinderen tussen de 7-10 jaar en heeft twee remmen en een verstelbaar stuur. De adviesprijs is 199,99 euro.

ARCHOS Hoverboard XL
Dankzij de grote wielen komt de ARCHOS Hoverboard XL zonder moeite een stoep of helling op. De bluetooth-verbinding maakt het mogelijk om tijdens het rijden je favoriete muziek te beluisteren. De adviesprijs is 299,99 euro.

ARCHOS SK8
De ARCHOS SK8 is een lichtgewicht, kort (slechts 75 cm) skateboard dat zeer wendbaar is, mede dankzij de draadloze afstandsbediening. Dankzij de uitsparing is hij gemakkelijk te dragen. De adviesprijs is 199,99 euro.

De ARCHOS Hoverboard XL en SK8 zijn naar verwachting in september leverbaar; de Bolt Jr. is er in november.