Alicia Insurance, specialist in het ontwikkelen en embedded aanbieden van verzekeringen voor zelfstandigen, versterkt het team in Rotterdam met Jan Pieter Uittenbroek als general counsel en Destiny den Heijer als customer success adviseur. Met de uitbreiding onderstreept Alicia haar onderscheidende positie als digitale verzekeraar en geeft het verder vorm aan haar missie om de onderverzekering van zelfstandigen op te lossen. Het bedrijf is sinds begin dit jaar gegroeid van 2.000 naar ruim 80.000 verzekerden.
Voor zijn overstap naar Alicia was Jan Pieter Uittenbroek als EU Senior Legal Counsel verantwoordelijk voor de juridische en regelgevende functies bij insurtech Zego. Daarvoor werkte hij bij Houthoff als expert op het gebied van schaderecht en het toezicht op de verzekeringssector. Uittenbroek voegt met zijn kennis over aansprakelijkheid van verzekeraars en financieel toezichtrecht waardevolle expertise toe aan het team, zodat Alicia snel kan schakelen bij het in de markt zetten van nieuwe innovatieve oplossingen.
De groei in het aantal verzekerden brengt logischerwijs meer contactmomenten met zich mee. De aanstelling van Destiny den Heijer stelt Alicia in staat om de dienstverlening richting gebruikers op het allerhoogste niveau te houden en daarmee de kwaliteit van partnerships te waarborgen. Den Heijer werkte eerder in adviserende rollen voor Fidus en ANWB en is gecertificeerd om te adviseren in zorgverzekeringen en schadeverzekeringen. zodat zelfstandige professionals verzekerd zijn van gedegen raadgeving.
“Embedded insurance speelt een grote rol in het democratiseren van verzekeringen. Door onze uitgebreide verzekeringskennis in combinatie met innovatieve technologie bieden wij de juiste verzekeringen op het juiste moment aan zelfstandige professionals”, zegt Marijn Moerman, co-founder en CEO bij Alicia. “Met de toevoeging van Jan Pieter en Destiny aan ons team kunnen we nog beter inspelen op de kansen en uitdagingen in de huidige markt met betrekking tot het passend verzekeren van zelfstandige professionals. We maken een enorm snelle groei door en dankzij de versterking kunnen we focus houden op de kwaliteit van onze dienstverlening, zowel op juridisch vlak als op klantcontact.”
Het Rotterdamse Alicia is opgericht in 2019 en onderscheid zich door als volmachtbedrijf verzekeringen te ontwikkelen voor freelancers en die aan te bieden via platforms die zzp’ers gebruiken (embedded insurance). Onder andere Roamler, Level.works, HeadFirst, Jobner, Guidion, Temper, Lawyerlinq en ZZP365 kozen recentelijk voor Alicia.