Ultrastar opslagplatform met hoge capaciteit verbetert betrouwbaarheid en vervult mondiale capaciteitsbehoeften

Western Digital kondigt vandaag aan dat Acronis, wereldleider op het gebied van cyberbeveiliging, zijn Ultrastar Data60 en Ultrastar Data102 hybride opslagplatforms met hoge capaciteit heeft geselecteerd om efficiënt en kosteneffectief te voldoen aan capaciteitseisen en ondersteuning van de langetermijnuitbreidingsplannen van het bedrijf. Acronis wendde zich tot technologiepartner DIAWAY OÜ om een ​​schaalbare architectuur te ontwerpen die kon worden geïmplementeerd in zijn 14 wereldwijde datacenters. Zij verkozen Western Digital als hardwareleverancier.

Om de constant groeiende vraag naar dataopslag bij te houden zocht Acronis naar een kostenefficiënte opslagoplossing die een solide betrouwbaarheid en gegevensbescherming zou kunnen bieden, waaraan tevens capaciteit toegevoegd kan worden.

Acronis heeft inmiddels fase één van de geplande reorganisatie voltooid. Het grootste deel van zijn wereldwijde opslaginfrastructuur is geüpgraded met Western Digital Ultrastar-platforms. De wereldwijde omgeving heeft nu een capaciteit van meer dan 220 petabytes (PB) en dat wordt nog uitgebreid. Door te investeren in de Ultrastar-platforms van Western Digital, heeft Acronis de opslagacquisitie en operationele kosten verlaagd en het beheer van zijn enorme, wereldwijde opslag footprint vereenvoudigd. De op Western Digital gebaseerde gestandaardiseerde wereldwijde opslagarchitectuur betekent ook dat capaciteitsplanning eenvoudiger is geworden en dat kosten voorspelbaarder zijn.

Ultrastar Data60 en Data102 zijn 12 Gb/s SAS JBOD’s met hoge dichtheid en hoge capaciteit. Ze kunnen geconfigureerd worden met maximaal 60 en 102 harde schijven (HDD’s). Maximaal 24 daarvan kunnen geconfigureerd worden met (SSD’s) in een compacte 4U-vormfactor, met tot 900 TB en 1,5 PB onbewerkte capaciteit. Deze hybride opslagplatforms zijn extreem compacte JBOD’s die de flexibiliteit bieden om HDD- en SSD-combinaties zo te specificeren dat capaciteit, prestaties en kosten optimaal in balans zijn. Dit zijn sleutelelementen van de volgende generatie gedesaggregeerde opslag en softwaregedefinieerde opslagsystemen (SDS).

Dankzij de ‘silicon-to-systems’ ontwikkelingsmogelijkheden van Western Digital, bieden Ultrastar-gegevensplatformen de langetermijnbetrouwbaarheid die de klanten van Acronis eisen. Het Ultrastar-portfolio bevat innovatieve functies zoals IsoVibe-technologie voor trillingsisolatie om consistente prestaties te behouden onder zware werklasten en ArcticFlow-technologie voor thermische zonekoeling, een efficiënte koeloplossing die de betrouwbaarheid van de schijf verbetert.

“Als bedrijf hangt onze groei af van ons vermogen om klanten efficiënte en betrouwbare cyberbeveiligingsoplossingen aan te bieden tegen een betaalbare prijs. DIAWAY OÜ is een integrator die onze behoeften echt begrijpt”, zegt Alex Beyk, director of global technical operations bij Acronis, zegt over de samenwerking. “Met Western Digital krijgen we een opslagoplossing die we kunnen vertrouwen, met totale eigendomskosten die andere opslagleveranciers niet konden evenaren. Standaardisatie op Ultrastar-platforms voor onze wereldwijde opslaginfrastructuur was een makkelijke beslissing.”

“We zorgen ervoor dat onze klanten de meest geschikte oplossingen selecteren die bij hun behoeften passen”, zegt Alexander Ragel, managing partner bij DIAWAY OÜ. “Western Digital zet zich in om modulaire en efficiënte platforms te bieden die we gebruiken bij het ontwerpen van multi-petabyte-achtige omgevingen voor onze klanten. Wij zijn van mening dat Western Digital perfect past bij Acronis.”