Telematica-specialist ABAX verstevigt zijn management team met Paul Walsh. Hij neemt de functie van CTO op zich en wordt verantwoordelijk voor de Technology Section bij ABAX. Met Walsh aan boord wil het bedrijf een volgende stap zetten om van een Europese hoofdrolspeler een wereldspeler te worden in telematica.

Walsh komt van Fleetmatics dat hij van de start begeleidde tot de beursgang in 2012 met een opbrengst van 132 miljoen dollar en de uiteindelijke verkoop aan Verizon in 2016 voor 2,4 miljard dollar. In de afgelopen periode werkte hij al als adviseur van ABAX voordat hij de rol van CTO kreeg aangeboden.

“Ik zie in ABAX potentie om producten van wereldklasse te maken die echte problemen van echte mensen oplossen. We hebben een zeer sterk Product Development team, en hoewel er nog wat uitdagingen zijn, heb ik er vertrouwen in dat we grote stappen kunnen maken de komende tijd”, aldus Walsh. “Ik verwacht dat we een leidende rol kunnen pakken in de B2B tech-industrie en ons belangrijkste product zal worden opgebouwd rond de ‘connected workspace.”

Bjørn Erik Helgeland, COO van ABAX: “Met Paul halen we een tech-zwaargewicht in huis die ons zeker gaat helpen met de internationale ambities. We zijn heel blij met hem als CTO. Zijn ervaring en mindset gaan een enorme stimulans zijn voor ons team en onze klanten.”